Gasztro Udvar megnyitójára várták a múlt hétvégén a vendégeket Lentiben, amelyre a Tőzike Fesztivál keretében került sor. A gasztronómiai rendezvények megvalósítására is alkalmas helyszín kialakításának fő célja volt, hogy az együttműködő partnerek és a Lentiben, illetve Moravske Toplice-ben működő szállásadók színesíthessék csomagajánlataikat.
A Gasztro Udvar kialakítása az Interreg V–A Szlovénia–Magyarország Együttműködési Program keretében megvalósuló "Határon átnyúló idegenforgalmi hálózat, aprócsodák régiójának kialakítása program a turisztikai központokon kívüli kínálatfejlesztése" című projekt keretében valósult meg. A beruházás céljaként a Helyi Értékek Háza mellett egy Gasztro Udvart alakítottak ki az itt található, már meglévő udvari épület külső és belső felújításával, fedett tornác kialakításával.
A hivatalos megnyitót 2019. március 2-án tartották. Az új turisztikai attrakciónak tekinthető Gasztro udvar környezetében található a Helyi Értékek Háza mellett a középkori alapokra felépült vár, a Kerka folyó Natura 2000-es területei kisebb tavakkal és a Sárberki-horgásztóval, valamint a Parkerdő számos védett növényével (pl. tavaszi tőzike) és a Vadvirág tanösvénnyel.
A fejlesztéssel a terület a Helyi Értékek Házának szolgáltatásait is magába foglalva alkalmassá válik gasztronómiai rendezvények megszervezésére (bodza, tündérkert fesztiválok, látvány disznótoros, kemencés és grill ételek), melyet különböző csomagajánlatokba kívánnak a projektetmegvalósító partnerek integrálni. Már a projekt megvalósítása során számos rendezvényt valósítanak meg a partnerek a helyszínen a tőzikét, tündérkerteket és bodzát középpontba állítva. A rendezvényeken lehetőséget biztosítanak a helyi termelőknek, kézműveseknek a közvetlen értékesítésre is, ezáltal is népszerűsítve a térség gasztronómiai és helyi termék kínálatát. A gasztronómiai kínálat bővítése mellett az új programhelyszín a kerékpáros és gyalogtúrán résztvevő turisták kedvelt megállóhelyévé is válhat. A Gasztro Udvar piaci bevezetését a térség szállodáival és panzióival együttműködve 1 és 2 éjszakás termékcsomagok kialakításával kívánják segíteni a projektben résztvevő partnerek.
A Gasztro Udvar kialakítása a "GardEN – Határon átnyúló idegenforgalmi hálózat, apró csodák régiójának kialakítása a turisztikai központokon kívüli kínálat fejlesztésével" című, SI HU 163 azonosító számú projektben valósult meg.